top of page
למה כדאי לך לקרוא את פנקס הכיס של השועל כספר אלקטרוני?

קשה לוותר על הרגלים אהובים למען הקניית הרגלים חדשים, גם אם אלה הם לטובתנו.

 

זה נכון לגבי הרגלי הקריאה כפי שזה נכון לגבי הרגלי אכילה.

 

מי שהורגל לקרואסון עם קפה הבוקר הממותק שלו, גם אם יסבירו לו שלבריאותו מוטב שיחליף אותם בפירות, יתקשה לעשות זאת.

 

כך גם לגבי המעבר מספרים מודפסים לספרים אלקטרוניים.

 

יש לנו מחסום פסיכולוגי שלא קל לעבור אותו – אנחנו צריכים להיפרד מחוויית השוטטות בחנות הספרים, הנאת בחירת הספר, הריח של הדפוס והתחושה המיוחדת שאנו חשים בקצות האצבעות כשאנו מדפדפים בין עמודיו. איך אפשר להחליף את כל אלה במשהו טכנולוגי מנוכר כמו ספר אלקטרוני ?

 

ויש כאן קושי לא מבוטל נוסף. על מנת לקרוא בספר אלקטרוני יש לא רק לבצע רכישה אלקטרונית שלו, צריך גם להתקין את תוכנת הקריאה התואמת את מכשיר הקריאה שלנו וזה לא פשוט למי שעושה זאת בפעם הראשונה.

 

אתמול סימס לי חבר "ניסיתי לרכוש את הספר האלקטרוני שלך 'פנקס הכיס של השועל', אך מסתבר שזה מסובך מדי לכישורי (או חוסרם) האינטרנטיים".

 

זה פחות קשה לבני הדור הצעיר שנולדו כבר לעולם המחשבים והאינטרנט, וקשה יותר לבני הדור המבוגר יותר של 'מהגרי הרשת', ורבים מהקוראים משתייכים לדור הוותיק יותר.

 

אך המאמץ ההתחלתי הזה משתלם כי לספרים האלקטרונים (בנוסף לכך שהם עולים כשליש מספר מודפס) יש יתרונות רבים על הספרים המודפסים.

 

הטקסט בספר האלקטרוני מתאים את עצמו לכל מסך ספציפי עליו הוא נקרא, בין אם זה מחשב, טאבלט, Ipad או הטלפון החכם שלכם. הוא מאפשר גם להתאים את גודל האותיות ואף את הרווחים בין השורות לעדיפויותיכם האישיות.

 

אולם לטעמי היתרון העיקרי של הספר האלקטרוני הוא בכך שניתן להתייחס אליו לא רק כאל ספר אלא גם כמעין פנקס חשיבה ורשימות אישי בו תוכלו להעלות את המחשבות והרעיונות שלכם לנוכח מה שאתם קוראים.

 

תוכלו לסמן, לצבוע ולהדגיש בו את הקטעים המשמעותיים לכם אישית ולהקליד את המחשבות שלכם המתייחסים לקטעים אלה בתיבה מיוחדת. אומנם גם בספרים מודפסים יכולתם לכתוב את מחשבותיכם בשולי העמוד, אך מניסיוני למדתי כי לאחר זמן כבר איננו זוכרים היכן כתבנו אותם. הספר האלקטרוני "זוכר" את כל מה שסימנתם והקלדתם ומאפשר לכם לחזור בקלות ולאתר אותם, לרכז את כל ההערות שכתבתם למקום אחד, ולשתף את מה שתמצאו כמתאים גם עם אחרים ובכך להעשיר זה את זה בתובנות הקריאה.

 

מאחר והספר הדיגיטלי מצוי בתוך סביבת ענן אינטרנטית, תוכלו להעלות אותו בקלות בכל מקום שאתם נמצאים בו, מתוך הIpad, הטאבלט או הטלפון החכם שלכם שמצוי תמיד אתכם –כשאתם צריכים להרוג את הזמן בהמתנה לתור לרופא או כשאתם נוסעים ברכבת או כשאתם מתענגים על כוס הקפה והקרואסון.

 

אז לא כדאי?

 

נצלו את ההזדמנות. 'פנקס הכיס של השועל' מזמן לכם הזדמנות מיוחדת לבצע את המעבר הזה. שכן, הוא עצמו נכתב ונערך כספר של פנקס רשימות והוא מכוון לעורר אתכם להפוך אותו לפנקס המחשבות השועליות שלכם.

 

בהצלחה!!!

bottom of page